Scrambled eggs

Ingredienser

  • 2 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

SÆSONENS GRØNT

  • Mulighed 1:
    • 1 håndfulde spidskål (fintsnittet)
    • 1 håndfulde svampe (skåret i mundrette stykker
    • ½  tsk timian
  • Mulighed 2: 
    • ¼ squash (revet groft)
    • 1 håndfulde spinat
    • ¼ lille rødløg (snittet fint)
  • Mulighed 3:
    • 1 håndfuld broccoli (i små buketter)
    • 1 forårsløg (snittet)
  • Mulighed 4:  
    • 1-2 gulerødder (revet groft eller i skiver)
    • ¼ spsk gurkemeje
    • 1 knsp cayennepulver

Tilberedning

Gør grøntsagerne klar. Pisk æggene i en skål tilsæt lidt salt og peber samt eventuelt flere af krydderierne alt efter variationsønske. Svits det grønne på panden, så det falder lidt sammen, tilsæt æggene, rør i retten til æggene er faste. 

Server toppet med purløg, brøndkarse, persille eller basilikum.

Tips!

  • Brug rester fra ugens løb, eller forbered grøntsagerne dagen forinden for at spare lidt tid.
  • Variation er så godt, men når man lige står i det kan det være helt umuligt at tænke på andet end spidskål, hvis det er det der står i opskriften og ikke det der er i køleskabet. 
  • Et par skiver stegt bacon er totalt lækkert til - men retten går ret fint uden også.