Jordbær blåbærsalat
Portioner: 4–6 som tilbehør
Tid: 15–20 min
Udstyr: Stor skål, pande til ristning
Ingredienser
- 2 bakker jordbær, halverede
- 1 bakke blåbær
- ¼ melon (fx cantaloupe/honning), i tern
- 1 pose hasselnødder (100–150 g)
- 1 pose græskarkerner (75–100 g)
- 1 pose babyspinat
- 1 pose blandet salat (fx rucola/romaine/feldsalat)
- 1 god håndfuld ærtespirer
Dressing
-
Saft af 1 lime
-
1,5 dl olivenolie
-
1 spsk æblecidereddike
-
½ spsk honning
-
1 tsk fint salt
-
Friskkværnet peber (valgfrit)
Sådan gør du
- Rist hasselnødder og græskarkerner på en tør pande ved middel varme 2–4 min, til de dufter og tager farve. Afkøl (gnid evt. den brune hinde af hasselnødderne i et viskestykke).
- Forbered grønt & bær: Skyl, tør og skær i mundrette bidder.
- Dressing: Pisk lime, olie, æblecidereddike, honning og salt (og peber) sammen. Smag til – balancér syre/sødme.
- Saml salaten: Vend spinat og blandet salat med halvdelen af dressingen. Top med jordbær, blåbær, melon og ærtespirer. Dryp resten af dressingen over og slut med de ristede nødder og kerner.