Salat med peberfrugter

Portioner: 2–3 som måltid / 4 som tilbehør
Tid: 10 min forberedelse · 25 min i ovn · 5 min samling
Udstyr: Ildfast fad, pande til ristning

Ingredienser

  • 3 røde peberfrugter, udkernet og i brede strimler

  • 1 fed hvidløg, finthakket

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt og friskkværnet peber

  • 1 bakke blandede salater (fx rucola, spinat, romaine, feldsalat)

  • 1–2 tsk citronsaft (smag til)

  • Valgfrit: 2 spsk pinjekerner, let riste

Tilberedning

  1. Bag peberfrugter: Forvarm ovnen til 175°C. Vend peberstrimlerne med hvidløg, 2 spsk olie, salt og peber i et ildfast fad. Bag ca. 25 min, til de er møre med let farve. Køl af.

  2. Rist pinjekerner: Tør-rist på middel varme 1–2 min, til lysegyldne. Afkøl.

  3. Salat & dressing: Læg salaten i en stor skål. Dryp med 1 spsk olie og citronsaft, krydr med en knsp salt/peber, og vend kort.

  4. Samling: Top med de afkølede peberfrugter og drys pinjekerner over.

Perfekt til grillet kylling/fisk, som fyld i wraps, eller på ristet surdejsbrød med pesto.