Ingredienser
12 stk
1 l vand
1 dl glutenfrit surdej (eller 10g gær)
3,5 tsk havsalt
35 g HUSK loppefrøskaller (den gule)
1 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk stødt koriander
250 g linse eller quinoamel
250 g sorghummel eller boghvedemel
175 g flutenfri havregryn eller boghvedegryn
100 g hørfrø
sesamfrø til pynt
Tilberedning
Vej mel, salt, krydderrier og frø af og bland i en skål.
Rør vand og surdej/gær og tilsæt loppefrøskaller og pisk kraftigt og hurtigt - du har 10 sekunder. Herefter tilsættes resten og dejen røres i 10 min på røremaskine.
Sæt dejen til hævning i 1 time og herefter i køleskabet natten over eller min 8 timer. Tag dejen ud 2 timer inden den skal bages.
Varm ovnen op til 200 graders varmluft
Form bollerne ved at bruge en ske dyppet i vand, undgå at presse luften ud af dejen. Sæt på plade.
Bag bollerne i ovnen i 4o min og herefter skrues ned til 180 grader i ca 10 min.
Lad bollerne køle af. Spis eller i fryseren med dem.