Glutenfri boller

Ingredienser

12 stk

1 l vand

1 dl glutenfrit surdej (eller 10g gær)

3,5 tsk havsalt

35 g HUSK loppefrøskaller (den gule)

1 tsk stødt kardemomme

0,5 tsk stødt koriander

250 g linse eller quinoamel

250 g sorghummel eller boghvedemel

175 g flutenfri havregryn eller boghvedegryn

100 g hørfrø

sesamfrø til pynt

 

Tilberedning

Vej mel, salt, krydderrier og frø af og bland i en skål. 

Rør vand og surdej/gær og tilsæt loppefrøskaller og pisk kraftigt og hurtigt - du har 10 sekunder. Herefter tilsættes resten og dejen røres i 10 min på røremaskine.

Sæt dejen til hævning i 1 time og herefter i køleskabet natten over eller min 8 timer. Tag dejen ud 2 timer inden den skal bages. 

Varm ovnen op til 200 graders varmluft

Form bollerne ved at bruge en ske dyppet i vand, undgå at presse luften ud af dejen. Sæt på plade. 

Bag bollerne i ovnen i 4o min og herefter skrues ned til 180 grader i ca 10 min. 

Lad bollerne køle af. Spis eller i fryseren med dem.