Scrambled eggs
Ingredienser
- 2 æg
- Salt og friskkværnet peber
- Smør eller kokosolie til stegning
SÆSONENS GRØNT
- Mulighed 1:
- 1 håndfulde spidskål (fintsnittet)
- 1 håndfulde svampe (skåret i mundrette stykker
- ½ tsk timian
- Mulighed 2:
- ¼ squash (revet groft)
- 1 håndfulde spinat
- ¼ lille rødløg (snittet fint)
- Mulighed 3:
- 1 håndfuld broccoli (i små buketter)
- 1 forårsløg (snittet)
- Mulighed 4:
- 1-2 gulerødder (revet groft eller i skiver)
- ¼ spsk gurkemeje
- 1 knsp cayennepulver
Tilberedning
Gør grøntsagerne klar. Pisk æggene i en skål tilsæt lidt salt og peber samt eventuelt flere af krydderierne alt efter variationsønske. Svits det grønne på panden, så det falder lidt sammen, tilsæt æggene, rør i retten til æggene er faste.
Server toppet med purløg, brøndkarse, persille eller basilikum.
Tips!
- Brug rester fra ugens løb, eller forbered grøntsagerne dagen forinden for at spare lidt tid.
- Variation er så godt, men når man lige står i det kan det være helt umuligt at tænke på andet end spidskål, hvis det er det der står i opskriften og ikke det der er i køleskabet.
- Et par skiver stegt bacon er totalt lækkert til - men retten går ret fint uden også.